«Kvinnelige gründere» vs velferdsprofitt i Dagsnytt18

Lina Aas-Eng fra aksjonsgruppa bak kampanjen Velferd uten profitt møtte fredag 16. august Venstres Guri Melby til debatt i Dagsnytt 18 om hvorvidt å tillate profitt i velferden er en likestillingssak. 

Å kalle kommersielle velferdsaktører «kvinnelige gründere» var en mye brukt taktikk fra velferdsprofitørene og deres forkjempere ved stortingsvalget i 2017. Da Venstre-leder Trine Skei Grande forsøkte seg med dette igjen under den NRK-sendte partilederdebatten på Arendalsuka ble hun avbrutt og motsagt av mannlige partiledere – noe som ledet til en debatt om velferdsprofitt og kvinnelige gründere i Dagsnytt 18.

Lina Aas-Engs hovedpoeng i debatten var at ved å løfte frem privatisering av velferden som kvinnelig gründerskap misbruker Venstre kvinnekampen. Dette fordi de kommersielle velferdsaktørene tjener sine penger på dårligere arbeidsvilkår for de ansatte – som i stor grad er kvinner.

– Dette er kvinner med veldig tunge og krevende jobber, som allerede har en altfor lav lønn, forklarte Aas-Eng i studio.

Her kan du se eller høre debatten mellom Aas-Eng og Melby i sin helhet.